Dárdai István:
"Az lovakrul"

Mottó:
"Hajh Alföldre lenyargalt
Szűk, vénfejű magyar nép,
Be elmúltak a múltak
Lovaid lesántultak."

És ez még a jobbik eset. (Lásd: fogathajtó bajnokság.) Szegény lovak, hogy divatos szlogennel éljek, túllihegték magukat. Sajnos hasonló túllihegést tapasztalhatunk az ország legnagyobb tömegekre ható médiájánál, a TV-nél is.

Én Horváth Ádámot ismeretlenül is tisztelem, becsülöm, főleg azért a lendületért, amivel a kezdéskor kirúgta a Híradó egész stábját és új szórakoztató TV-t ígért számunkra. De úgy érzem, hogy az eltelt időben ő is kiábrándult emberré vált, a gyeplőt a lovak közé csapta, és a műsor, egy pár kivételtől eltekintve csendesen, de könyörtelenül csordogál tovább jobbra, mindig jobbra a "népnemzeti-keresztény" ideológia felé.

De maradjunk a Híradónál. Az objektivitás látszata érdekében a kormány néhány mondat erejéig szót kap, hogy utána az ellenzék TV-sztárjai megnyilatkozhassanak kedvükre. A rafinériához hozzátartozik, hogy a nem politikai tárgyú hírek is leginkább a pesszimizmust sugározzák. Az ilyen műsorszerkesztésből nagyon kilóg a lóláb. Az meg egyenesen lórúgással ér fel, hogy pl. Horn Gyulának az újságírókkal történt beszélgetése alatt a párhuzamos csatornán a Kojak című bűnügyi filmet vetítették.

A kormány kezdeti lépései nehéz örökség birtokában nem lehetnek túl népszerűek. A szólás szerint: "A lónak négy lába van, mégis megbotlik". De a bírálók csak az egyik láb botlását csemegézik, és elhallgatják, hogy a másik három láb azért előre halad. Az ország levitézlett volt vezetői magas lóról bírálnak, osztogatják tanácsaikat, pedig előző ténykedéseiket ismerve, nem nagyon büszkélkedhetnek. Előbb-utóbb még a ló sem szereti, ha lóvá teszik. Ezzel az ideológiával az út nem Európa felé, hanem a Balkán felé vezet, ezért annyira félelmetes. Vészes, ha a TV Híradó átesik a ló másik oldalára, mert a magyarokon kívül mások is nézik a műsoraikat. Nagy hiba, ha a TV lovat ad ezen ideológia hirdetői alá. Az ellenzék nem adná egy vak lóért, hogy hatalomra kerülhessen, aztán lenne dínom-dánom-ihaj-csuhaj, nagy a feje, búsuljon a ló.